ROC – Regionaal Opleidingscentrum

Regionaal Opleidingscentrum of tw

Leeuwenborgh Opleidingen is een Regionaal Opleidingscentrum (ROC) in Zuid-Limburg en verzorgt beroepsopleidingen, algemene opleidingen en (volwassen)educatie vanuit vestigingen in Maastricht en Sittard. Leeuwenborgh Opleidingen is ontstaan uit een fusie van een aantal opleidingsinstellingen. Het samengaan van deze instellingen vroeg automatisch ook om een optimale samenvoeging van de afzonderlijke archieven. Het was daardoor dus een omvangrijke opdracht, waarvoor Leeuwenborgh Opleidingen een beroep deed op de expertise van Dataspace.

“Allereerst moest er gekeken worden hoe we de archieven fysiek bij elkaar konden voegen, daarbij uitgaande van een zo efficiënt mogelijk ruimtegebruik”, vertelt Cees van Prooijen, directeur van de sector Educatie binnen Leeuwenborgh Opleidingen.

“Als we de archieven zo bij elkaar zouden zetten, hadden we een compleet gebouw nodig gehad. Om een indruk te geven van de omvang van ons archief: Leeuwenborgh Opleidingen heeft gemiddeld 10.000 cursisten per jaar. En elk jaar zwaaien er 2000 tot 3000 af. Daarnaast hebben we natuurlijk te maken met allerlei eisen die de wet bijvoorbeeld stelt aan het bewaren van examenresultaten. Het was dus een vrij omvangrijke klus.”

Meer informatie?

Bel +31(0)40 293 13 18 of Bekijk mogelijkheden informatie aanvraag