Opslag en beheer medisch archief

Bijna ieder ziekenhuis in Nederland is bezig met het digitaliseren, de opslag van papieren dossiers of het extern plaatsen van deze dossiers. Mede door de komst van het Elektronisch Patiënten Dossier heeft het papieren dossier zijn houdbaarheidsdatum bereikt.

Dataspace werkt samen met veel ziekenhuizen en zorginstellingen op het gebied van archiefopslag, archiefbeheer, digitaliseren en daarnaast procesverbetering. We digitaliseren alle soorten dossiers. Voorbeelden daarvan zijn personeelsdossiers, patiëntendossiers en natuurlijk ook röntgenfoto’s. Daarnaast nemen we ook administratieve processen over.

We zijn specialist in bulkscanning, vertrouwd met de Wet Bescherming Persoonsgegevens en ook thuis in het Elektronisch Patiënten Dossier. Daarnaast zijn we bekend met de meeste ziekenhuis-informatiesystemen en medical viewers. Daardoor kunnen wij binnen de gemaakte afspraken de fysieke dossiers digitaal aanleveren en rechtstreeks in het systeem van het ziekenhuis uploaden. En dit allemaal zonder tussenkomst van een medewerker van het ziekenhuis. Vanwege de hoeveelheid informatie, doen we dat bij voorkeur met secure- VPN-verbindingen. Eenmaal gedigitaliseerde dossiers plaatsen we desgewenst terug in de archiefdoos of we laten ze vertrouwelijk vernietigen. Daardoor hebben borginstellingen geen papieren rompslomp meer.

Opslag voor Pathologie archief

Dataspace heeft voor de afdeling pathologie een speciale ruimte in het depot ingericht voor de opslag van zowel coupes als blokjes (cassettes). De ervaring die Dataspace heeft op het gebied van medische archiefopslag heeft zich daarnaast uitgebreid naar de opslag voor pathologie laboratoria. Dit geheel volgens de meest actuele eisen op het gebied van veilige en beveiligde opslag voor pathologie laboratoria. Hierdoor is Dataspace in staat om de paraffine blokjes en coupes/ glaasjes tot in lengte van dagen te bewaren onder ideale omstandigheden. Uiteraard kunt u dit materiaal 24/7 opvragen en zorgt Dataspace ook voor de bezorging. Dit alles conform een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Voordelen voor u

  • Kosten besparen en bezuinigingen realiseren
  • Ruimte besparen en kwaliteit verhogen
  • Risico’s (claims) verminderen en vindbaarheid garanderen
  • Soepele invoering van EPD en het Nieuwe werken

 

Bekijk hier verschillende oplossingen voor klanten in de zorgsector


Diakonessenhuis Utrecht
Antonius Ziekenhuis Sneek
Travers
Isala
Jeroen Bosch Ziekenhuis
Spirit
Zorgservice XL
Argos Zorggroep
Vanboeijen
Jeroen Bosch Ziekenhuis (Archiefopslag)

Meer informatie?

Bel +31(0)40 293 13 18 of Bekijk mogelijkheden informatie aanvraag