Apple wil patiënten medisch dossier op iPhone laten zetten

Een team binnen Apple werkt aan een mogelijkheid om een medisch dossier op de iPhone op te slaan. Patiënten zouden vanaf hun smartphone kunnen kiezen met welke behandelaars ze hun gegevens willen delen.

Medisch dossier digitaliseren

Dat stellen ingewijden donderdag tegen CNBC. Apple zou gesprekken houden met ontwikkelaars, ziekenhuizen en industriegroepen over de toevoeging.
Apple overweegt overnames van cloudhostingbedrijven, stellen de bronnen, vermoedelijk om de medische dossiers veilig online op te slaan.

In de afgelopen jaren heeft Apple al verschillende gezondheidsfuncties toegevoegd aan zijn producten, maar daarbij draaide het vooral om fitness- en slaapfuncties. Verdere details over de Apple-plannen zijn niet bekend. Het bedrijf heeft niet gereageerd op het bericht van CNBC.

Amerikaanse markt

Apple lijkt zich voornamelijk te richten op de Amerikaanse markt. In Europa zijn de regels voor bescherming van gevoelige gegevens als medische dossiers een stuk strenger dan in de VS. In Nederland werd lange tijd gewerkt aan de invoering van een landelijk elektronisch patiëntendossier (EPD), maar onder meer vanwege privacyzorgen ging dat plan niet door.

Ondertussen wordt wel verder gewerkt aan de invoering van elektronische patiëntendossiers, maar op een kleinere schaal. Patiënten moeten toestemming geven voordat hun gegevens hierin worden verwerkt.

BRON: nu.nl

Meer informatie?

Bel +31(0)40 293 13 18 of Bekijk mogelijkheden informatie aanvraag