Het Nationaal Afvalrapport

Het Nationaal Afvalrapport

Van Gansewinkel Nederland heeft 27 november jl. het Nationaal Afvalrapport, wAARDEvol 2015, op de Groene Top Trein gelanceerd. Met dit rapport wil Van Gansewinkel ook u inspireren en motiveren om méér met de waarde uit afval te doen. Er blijkt namelijk nog veel potentie te zitten in het duurzamer maken van onze samenleving en voor het bedrijfsleven valt hierin nog veel winst te behalen.

Wat is het Nationaal Afvalrapport?

Het rapport is een mix van luchtige en inspirerende verhalen van bekende en onbekende Nederlanders en Vlamingen over ‘hun’ duurzaamheid; cijfers over afvalverwerking en recycling; trends binnen bedrijfssectoren; wetenschap en politiek. Het is een onmisbaar naslagwerk met mooie voorbeelden van personen en bedrijven die niet alleen praten over duurzaamheid, maar het vooral in de praktijk doen.

Het rapport bevat meer dan zestig artikelen en interviews met o.a.: Helga van Leur (RTL4 weervrouw), Herman Verhagen (voorzitter Milieudefensie), Faiza Oulahsen (Greenpeace-activiste), prof. dr. Jan Jonker (hoogleraar Duurzaam Ondernemen), André Kuipers (astronaut en ambassadeur van de Aarde), Dopper (van de mooie plastic waterflessen), Katja Schuurman (BN’er en medeoprichtster Return to Sender), Stientje van Veldhoven (D66, groenste politicus 2011, 2012 en 2014), Dolf Jansen (cabaretier), prof. dr. Ernst Worrell (Copernicus Instituut voor Duurzame Ontwikkeling), Marieke van der Werf (voorzitter GrondstoffenPoort), Maurits Groen (nr. 1 Duurzame 100 Trouw), Jan Douwe Kroeske (dj en oprichter duurzaamheidsplatform Summerlab) en Joos Ockels (de weduwe van Wubbo Ockels).

Daarnaast wordt uitgebreid stilgestaan bij de resultaten van de Nationale Afvaltest. Dit is een onlinetest met 10 vragen over afval, recycling en afvalwetgeving die zowel de kennis als het gedrag omtrent bedrijfsafval in België en Nederland meet. De trends en ontwikkelingen in de zorg, bouw, retail, maakindustrie en zakelijke dienstverlening komen ook aan bod. Voor deze sectoren publiceert van Gansewinkel de benchmark van het Afval Prestatie Profiel. Hiermee u kunt zien hoe uw bedrijf scoort op milieubesparingen en hoe duurzaam u met afval omgaat. De benchmark laat u zien hoeveel milieubesparingen bedrijven in uw sector gemiddeld realiseren. Tot slot wordt kort en op hoofdlijnen stilgestaan bij afval en recycling in de Benelux en geven we onze visie daarop.

Hoe bestelt u het Nationaal Afvalrapport?

Wilt u het rapport digitaal ontvangen? Download het dan gratis via www.nationaalafvalrapport.nl. Om een gedrukt exemplaar te bestellen gaat u naar: www.vangansewinkel.debudelse.nl. De kosten bedragen €35,- excl. € 10,- handling- en verzendkosten. De opbrengsten van het rapport (€ 35,-) worden geschonken aan het Wereld Natuur Fonds.

Het Nationaal Afvalrapport

Meer informatie?

Bel +31(0)40 293 13 18 of Bekijk mogelijkheden informatie aanvraag