Taylor Wessing brengt Global Data Protection Guide uit

Global Data Protection Guide

Het toonaangevende internationale advocaten- en notariskantoor Taylor Wessing heeft de eerste editie van Global Data Protection Guide (GDPG) uitgebracht. Hierin is informatie over meer dan 60 landen te vinden. De GDPG is opgesteld naar aanleiding van vragen vanuit de markt naar direct beschikbare informatie omtrent wetgeving op het gebied van gegevensbescherming.

Deze innovatieve online kaart geeft een overzicht van de nationale wetgeving op het gebied van gegevensbescherming in verschillende rechtsgebieden over de gehele wereld. Dit is ten behoeve van bedrijven in alle sectoren die worden geconfronteerd met de complexe regelgeving op dit gebied wereldwijd. De GDPG behandelt onder andere de volgende vragen:

-Is er sprake van nationale wetgeving op het gebied gegevensbescherming?
-Bestaan er regels op het gebied van gegevensoverdracht?
-Wat zijn de richtlijnen voor wat betreft het controleren van werknemers?
-Is er sprake van handhaving door een toezichthouder van de meldplicht van gegevensverwerking?

Landen vergelijken

Daarnaast stelt de tool de gebruiker in staat om maximaal 5 landen te vergelijken verspreid over Europa, de VS, Zuid-Amerika en delen van Azië en Afrika. De GDPG zal ook regelmatig worden bijgewerkt. Deze bevatten alle belangrijke veranderingen op het gebied van gegevensbescherming wereldwijd, zoals onder meer de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (‘AVG’) in mei 2018.

Innovatieve publicaties

De nieuwe tool is de volgende in een reeks innovatieve publicaties van Taylor Wessing. Een van deze publicaties was de TW: Cyber Response app. Deze app borduurt voort op de grote hoeveelheid, op het internationale bedrijfsleven gerichte, kennisdocumenten in de Global Data Hub. Hierin worden gegevensbeschermingskwesties inzichtelijk gemaakt en geanalyseerd. Ook worden er adviezen gegeven over belangrijke ontwikkelingen in de sectoren media en technologie.

Frederick Leentfaar

Frederick Leentfaar, Head of Data Protection van Taylor Wessing Nederland: “De GDPG is ontwikkeld naar aanleiding van directe feedback van onze cliënten en komt dan ook op een buitengewoon goed moment. Privacy en gegevensbescherming is momenteel volop in het nieuws. Wetgeving op het gebied van gegevensbescherming heeft gevolgen voor alle bedrijven, in alle sectoren, overal ter wereld. Bedrijven zijn zich hier bewust van en willen weten wat het daadwerkelijk betekent in hun situatie. Het idee achter de GDPG is dan ook om de kwesties waar bedrijven mee worstelen te adresseren. Vervolgens zal iedereen geholpen worden om zich voor te bereiden op de op handen zijnde wijzigingen in de markt.”

Wim Maas

Wim Maas, Partner IP/IT van Taylor Wessing Nederland: “Wij merken dat nationale en internationale cliënten ons kantoor steeds beter weten te vinden op het gebied van privacy en gegevensbescherming. Met privacy-specialisten in onze 33 kantoren wereldwijd kunnen wij onze klanten waar ook ter wereld verzekeren van hoge kwaliteit in de juridische dienstverlening.”

Meer informatie?

Bel +31(0)40 293 13 18 of Bekijk mogelijkheden informatie aanvraag