Avans Hogeschool

Avans Hogeschool heeft 21 academies, 54 opleidingen, er studeren ruim 29.500 studenten en er werken zo’n 2.800 medewerkers. Er wordt onderwijs verzorgd in 4 steden, op 13 locaties. Hiermee is Avans een van de grotere hogescholen van Nederland. De Keuzegids Hbo 2018 beoordeelde Avans als beste grote hogeschool van Nederland. Avans staat al 9 jaar lang in de top 3 en behaalt nu voor de zesde keer een nummer-1-positie.

Dataspace is trots om Avans al jaren als klant te bedienen. Margreet Joosen, Recordmanager Document Management, vertelt: “Er is stiekem toch nog veel op papier beschikbaar bij zo’n grote instelling als die van ons. We hebben al heel wat blijvend te bewaren archieven overgedragen aan het stadsarchief. Op dit moment komt er nog steeds veel papier bij, omdat tentamens nog op papier worden gemaakt. Maar dat wordt in de komende jaren minder, want Avans gaat steeds meer richting digitaal werken. Ik ben er overigens geen voorstander van om dossiers te laten scannen, omdat dit vaak na een korte tijd al vernietigd kan worden. Deze op termijn te vernietigen dossiers gaan naar Dataspace. Zij beheren deze voor de laatste periode en zorgen dat ze daarna vertrouwelijk vernietigd worden.”

Mijn uitdaging
“Ik vind het belangrijk dat het fysiek archief minder wordt, dat onze informatie veilig is en dat informatie niet versnipperd is. De samenwerking met Dataspace helpt mij hierbij. Daarnaast heeft Avans innovatie en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Met het voorlopig nog steeds stijgende aantal studenten hebben wij – ook als ondersteunende diensten – een permanente uitdaging. Niet alleen om het onderwijs aan te passen op nieuwe leeromgevingen, maar ook op het gebied van gebouwenbeheer. Ook daarom ben ik blij met Dataspace, die mij ontzorgt waar mogelijk.”

De samenwerking
“Avans kijkt bij het uitbesteden van diensten scherp naar de kosten/baten. Wij zijn oprecht tevreden over Dataspace. Bovendien ervaren zowel ik als mijn collega’s de korte lijnen en plezierige samenwerking. We kennen de medewerkers van Dataspace persoonlijk en dat werkt prettig. In mijn optiek is Dataspace groot genoeg om alles professioneel aan te pakken en klein genoeg om het persoonlijk te houden. Daar kies ik graag voor.”

 

Meer informatie?

Bel +31(0)40 293 13 18 of Bekijk mogelijkheden informatie aanvraag