Archiefbeheer advocatenkantoren

Advocatenkantoren digitaliseren

Veel advocatenkantoren en notarissen schakelen Dataspace in om hun akten onder de juiste condities te bewaren en beheren. Met name notariskantoren hebben te maken met verplichtingen met betrekking tot het beheer van akten. Daarom zorgt Dataspace ervoor dat de minuutakten na twintig jaar gegarandeerd veilig kunnen worden overgedragen aan de notariële bewaarplaats.

Verschillende oplossingen voor klanten in de advocatuur:

Taylor Wessing

Taylor Wessing (voorheen Deterink Advocaten en Notarissen) is een jong en ambitieus advocaten- en notarissenkantoor gevestigd in het Kennedy Business Center Eindhoven met een verfrissende en onderscheidende werkwijze. Met innovatieve oplossingen, diepgaand inzicht in de branche waarin u als ondernemer actief bent en ruime ervaring in zowel nationale als internationale (crossborder) problematiek, internationale netwerken en multidisciplinaire samenwerkingsverbanden, zijn wij graag uw partner bij alle juridische aspecten van uw onderneming.

Aanleiding:
Medio 2010 is Taylor Wessing verhuisd naar het Kennedy Business Center te Eindhoven. Op deze nieuwe locatie is geen ruimte beschikbaar om de archieven te beheren. De mogelijkheden van Dataspace om de archieven te beheren maar bovendien ook weer snel beschikbaar te stellen in combinatie met een goede prijs heeft Taylor Wessing doen besluiten een groot deel van haar archief bij Dataspace onder te brengen.

Hugo Nieuwenhuizen, advocaat & partner:

“Hoewel wij aanvankelijk terughoudend waren over het extern onderbrengen van ons archief, om financiële redenen én ter bescherming van de vertrouwelijkheid van onze dossiers, heeft Laurens van Thiel mij weten te overtuigen van de kwaliteit hun opslag. Dataspace heeft zich flexibel en accuraat getoond bij het ophalen en inventariseren van onze vele meters archief. Wij zijn onder de indruk van de professionaliteit van de organisatie, en hebben goede ervaringen met het lichten en terugplaatsen van dossiers. Ik kan Dataspace aanbevelen.”

Webapplicatie- Filelive:
Dataspace beschikt over een eigen, beveiligde webserver waarmee informatie en gegevens beschikbaar worden gesteld aan klanten. Middels een login en autorisatiecheck kan diverse informatie geraadpleegd worden, kunnen zoekopdrachten worden gegeven en/of mutaties worden gedaan. Hierdoor is uw archief 24/7 raadpleegbaar. Middels Scannen on Demand worden dossiers digitaal opgeleverd via een veilige HTTPS verbinding. De mate van beveiling is vergelijkbaar met internetbankieren.

KienhuisHoving

Begin 2006 heeft KienhuisHoving besloten een groot deel van haar statisch en semi-statisch archief bij Dataspace onder te brengen. De mogelijkheden van Dataspace om de archieven te beheren maar bovendien ook weer snel beschikbaar te stellen in combinatie met een goede prijs heeft KienhuisHoving doen besluiten voor Dataspace te kiezen.

KienhuisHoving N.V is marktleider in Twente op het gebied van juridische dienstverlening. We zijn een groot kantoor met ruimte voor veel specialismen. Deze specialismen zijn voor onze relaties van belang. Zij brengen niet alleen met zich dat wij juridische problemen snel onderkennen en doorgronden, maar ook dat wij die problemen in snel tempo kunnen oplossen. Op deze manier kunnen wij juridische obstakels zo veel en zo adequaat mogelijk overwinnen. En omdat we KienhuisHoving advocaten én notarissen zijn, verloopt de samenwerking tussen de verschillende disciplines, praktijkgroepen en specialismen als vanzelf. Voor ons is dat aangenaam werken en het geeft cliënten het voordeel van afgewogen advies, samengesteld door echte specialisten.

Drs E.J. Krudop directeur KienhuisHoving N.V.:
“Wij hebben in Dataspace een professionele partner gevonden die begrijp dat de vertrouwelijkheid waarmee onze dossiers moeten worden behandeld niet in de weg moet staan van een efficiënte verwerking. Vooral de snelheid waarmee opgevraagde dossiers uit de opslag worden gehaald, gedigitaliseerd en opgestuurd stemt tot verbazing en tevredenheid”.

Webapplicatie- Filelive:
Dataspace beschikt over een eigen, beveiligde webserver waarmee informatie en gegevens beschikbaar worden gesteld aan klanten. Middels een login en autorisatiecheck kan diverse informatie geraadpleegd worden, kunnen zoekopdrachten worden gegeven en/of mutaties worden gedaan. Hierdoor is uw archief 24/7 raadpleegbaar waardoor middels Scannen on demand worden dossiers digitaal opgeleverd via een veilige HTTPS verbinding. De mate van beveiliging is vergelijkbaar met internetbankieren.

Indien u meer wilt weten over de mogelijkheden voor uw organisatie, neem contact op met Laurens van Thiel 040 – 293 13 18.

Taylor Wessing (voorheen Deterink Advocaten)
KienhuisHoving

Meer informatie?

Bel +31(0)40 293 13 18 of Bekijk mogelijkheden informatie aanvraag